Beschrijving
Cafeïnevrije Koffie Melange 500 gram
Ontdek onze heerlijke cafeïnevrije koffie melange van 500 gram, samengesteld met zorgvuldig geselecteerde koffiebonen uit zowel Centraal-Amerika als Afrika. Deze koffie biedt een rijke en smaakvolle ervaring, met de geruststelling van een cafeïnevrij genot dankzij het op water basis decafeïnerings proces.
Samenstelling:
Een perfecte combinatie van hoogwaardige Arabica koffiebonen uit Centraal-Amerika en Afrika.
Productiemethode voor decafeïnering:
Onze koffiebonen ondergaan een zorgvuldig wet process, waarbij water als extractiemiddel wordt gebruikt om de cafeïne te verwijderen.
Brandhoogte:
Donker gebrand voor een intense smaakbeleving.
Zetmethoden:
Geniet van deze cafeïnevrije koffie melange met verschillende zetmethoden zoals filter, volautomaat, halfautomaat en cafetière.
Maalgraad:
Geschikt voor snelfiltermaling, cafetière en hele koffiebonen.
Voor een perfecte kop cafeïnevrije koffie adviseren we doorgaans een volle schep, gelijk aan ongeveer 7 tot 8 gram koffie, met behulp van een handig koffieschepje of eetlepel. Als je de voorkeur geeft aan een wat sterker aroma, voeg dan gerust een half schepje extra gemalen koffie toe.
Onze cafeïnevrije koffiebonen ondergaan het watergebaseerde decafeïneringsproces, waarbij de groene bonen grondig worden gespoeld met water, zodat de cafeïne oplost. Dit water met opgeloste cafeïne wordt door een bed van actieve kool (C) gepompt, waar de cafeïne wordt geabsorbeerd. Na het drogen en koelen van de gedecafineerde bonen worden ze op de gebruikelijke wijze gebrand, gemalen en zorgvuldig verpakt. Dit proces maakt gebruik van hergebruik van water om decafeïnering te bevorderen, en we zijn trots op onze CO2-neutrale brandmethode en duurzame, recyclebare verpakkingen vervaardigd uit 100% mono PE-folie.
Arabica- en Robustaplanten hebben elk hun eigen karakteristieke kenmerken. Arabica-planten groeien als grote struiken en produceren ovale bessen, terwijl Robusta-planten robuustere struiken zijn met kleinere, ovaalvormige bonen.
DE OOGST VAN KOFFIE
: Omdat koffie vaak op bergachtig terrein wordt verbouwd, is handmatig plukken de gebruikelijke methode. Alleen in vlakke gebieden zoals in Brazilië wordt machinaal oogsten toegepast. Een ervaren plukker kan dagelijks tussen de 45 tot 90 kilo rijpe koffiebessen plukken, wat uiteindelijk resulteert in 9 tot 18 kilo hoogwaardige koffiebonen per oogst.”
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.