Beschrijving
Macabeo witte en groene thee
Een elegante, groen en witte thee. Exquise groene en witte theeën in verschillende vormen en maten zullen uw ogen en uw zintuigen verrukken. Diepgroene, grote zilverbruine en donzige wit getipte theebladeren worden vergezeld door gele rozenknoppen, rode rozenblaadjes en lila kaasjeskruidbloemen om een zachte maar overheersende groene thee te creëren. Het aromatische boeket samengesteld uit exotisch fruit, met lichte, pittige, frisse Citrus nuances en een vleugje delicate, bloemige jasmijn belooft een heel bijzonder genot…
Ingrediënten: groene thee (84 %) Sencha, Lung Ching, Yunnan, witte thee (8%) Pai Mu Tan, aroma, rozenknopjes, roos, kaasjeskruid
Zetadvies witte en groene Macabeo thee:
2-3 minuten trektijd
75 ° C – 80 ° C watertemperatuur
voor het perfecte kopje witte en groene Macabeo thee
4-5 volle theelepels / 1 liter
Hoe is groene thee ontstaan?
Volgens de legende is groene thee ontstaan in 2737 v.Chr. Dit gebeurde toen een paar blaadjes in een kop heet water van de mythische keizer Shennong vielen.
Wat is groene thee?
Groene thee hebben we te danken aan de bladeren van de machtige Camelia Sinensis-plant. Deze thee ontstond in China en de productie vindt nog steeds voornamelijk daar plaats. Maar ook in Japan vinden we enkele van de beste groene theeën. Japan heeft zijn eigen productiestijl ontwikkeld op basis van oude Chinese technieken.
De productie
In tegenstelling tot zwarte thee wordt groene thee verwarmd voordat oxidatie kan plaatsvinden. Hierdoor blijft de delicate, verfrissende smaak behouden. De delicate knop en de bovenste twee bladeren zijn het beste voor groene thee. De bladeren drogen 1 à 3 uur op rekken. Het bakken of stomen en “fixeren” van de bladeren voorkomt oxidatie. De meeste groene theeën worden gerold om hun aromatische oliën vrij te geven. Ten slotte worden de bladeren gedroogd, gesorteerd en verpakt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.