Beschrijving
Chun Mee groene thee organisch
In China is deze thee erg populair en de traditie is erg oud. Deze thee heeft het idee van groene thee van de Europese theeliefhebber beïnvloed. Chun Mee betekent “waardevolle wenkbrauw”, want het blad doet denken aan de wenkbrauwvorm van klassieke Chinese schoonheden. De thee heeft een zeer typische smaak met een pittig aroma en een lichte zoetheid. Het wordt gekweekt in het zuidoosten van China, vlakbij de rivier de Yangtze. Als je deze thee te sterk vindt, kun je het eerste brouwsel weggieten en daarna genieten van het tweede, mildere brouwsel.
Organisch groene thee met een licht pittige en zoete smaak beleving.
Groene thee is een ongefermenteerde thee. We hebben deze thee te danken aan de bladeren van de machtige Camelia Sinensis-plant. Groene thee is ontstaan in China en de productie vindt nog steeds voornamelijk daar plaats. Maar ook in Japan vinden we enkele van de beste groene theeën. Japan heeft zijn eigen productiestijl ontwikkeld op basis van oude Chinese technieken. Direct na de pluk worden de blaadjes ofwel meteen verwerkt, of gedurende korte tijd te verflensen (verwelken) gelegd. Na dit proces worden de blaadjes gedroogd, voordat ze de kans krijgen te fermenteren (of te oxideren). Het drogen van de blaadjes gebeurt met warmte, door de blaadjes te bewegen in een grote, wok-achtige pan boven een vuur.
Soms worden de blaadjes eerst met stoom behandeld, om elke kans op fermentatie te voorkomen. Omdat er geen fermentatie optreedt, verandert er vrijwel niets in de chemische samenstelling van het blad.
Zetadvies Chun Mee thee:
1-3 minuten trektijd
75 ° C – 80 ° C watertemperatuur
voor het perfecte kopje Chun Mee thee
4-5 volle theelepels / 1 liter
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.