Beschrijving
Smokey Chai
Deze chai variant met Chinese Lapsang Souchong en stevige gember en johannesbrood brengt een eerbetoon aan de oude Zijderoute en maakt de tijger in u wakker.
Ingrediënten: zwarte thee Lapsang Souchong, johannesbrood, gember, kaneel, peper, anijs, kruidnagel, steranijs, kardemom
Lapsang Souchong is een zwarte theesoort uit China. Lapsang Souchong komt oorspronkelijk uit de provincie Fujian. Na oxidatie wordt deze thee in bamboemanden gedroogd boven brandend naald- of cipressenhout. Hierbij wordt een sterke rooksmaak ontwikkeld. De thee is zeer geschikt om te zelf te mengen met bijvoorbeeld Earl Grey, Ceylon of Assamthee.
Een legende verteld dat deze manier om thee te drogen bij toeval is ontdekt. Tijdens de Qing-dynastie hield een legereenheid een kampement in een theefabriek. Nadat de soldaten eindelijk waren vertrokken realiseerden de theefabrieksarbeiders zich dat ze te weinig tijd hadden om de thee op de gebruikelijke wijze te drogen en daarom droogden ze de thee boven het vuur. De nieuwe smaak was een sensatie. Deze thee is zeer sterk van smaak, velen vinden dat deze thee het beste tijdens winteravonden kan worden gedronken. De thee smaakt ook uitstekend bij kruidige warme maaltijden.
Zwarte thee is een echte thee. Dat wil zeggen, gemaakt van de bladeren van de Camelia Sinensis, door zwaardere oxidatie. Zwaarder dan witte, groene, en oolong theevarianten. In het algemeen is deze thee sterker van smaak. Deze thee bevat meer cafeïne dan lichter geoxideerde thee.
Ingrediënten: zwarte thee Lapsang, johannesbrood, gember, kaneel, peper, anijs, kruidnagel, steranijs, kardemom
Zetadvies Smokey Chai:
3-5 minuten trektijd
100 °C watertemperatuur
1 maatlepel voor het perfecte kopje thee.
4-5 volle theelepels / 1 liter
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.